Ugnsstekt lax

Receptet är för 3 portioner
 
Ingredienser
  • 3 laxfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1/2 citron
  • 1 krm svartpeppar

Bönsallad

  • 300 g haricots Verts
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1/2 fetaost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Citronsås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 kram svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 225'c.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta, peppra och pressa över citronen. Ställ in i ugnen i ca. 15 min.
  3. Skär rödlök och tomat i tunna skivor och stek den mjuk i olja i en stekpanna. Blanda sedan ner haricots Verts och stek på låg värme i ca. 1o min. Avsluta med att salta och peppra och toppa med smulad fetaost.
  4. Blanda matlagningsyoghurt med skalet och saften från en citron. Smaka av med salt och peppar.

 



 

1
Annika

Mm ikväll har jag gjort bönsalladen till kyckling, så himla gott👍

Svar: Va roligt 👍😄
Camilla