Ugnsstekt lax
Receptet är för 3 portioner
Ingredienser
- 3 laxfiléer
- 1 tsk salt
- 1/2 citron
- 1 krm svartpeppar
Bönsallad
- 300 g haricots Verts
- 1 rödlök
- 1 tomat
- 1/2 fetaost
- 1 msk rapsolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Citronsås
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 citron
- 1 krm salt
- 1 kram svartpeppar
- Sätt ugnen på 225'c.
- Lägg laxen i en ugnsfast form, salta, peppra och pressa över citronen. Ställ in i ugnen i ca. 15 min.
- Skär rödlök och tomat i tunna skivor och stek den mjuk i olja i en stekpanna. Blanda sedan ner haricots Verts och stek på låg värme i ca. 1o min. Avsluta med att salta och peppra och toppa med smulad fetaost.
- Blanda matlagningsyoghurt med skalet och saften från en citron. Smaka av med salt och peppar.
Mm ikväll har jag gjort bönsalladen till kyckling, så himla gott👍