Kyckling i fetaostsås
Receptet är för 3 portioner
Ingredienser:
- 2 kycklingfiléer
- 1.5 tomater
- 1.5 vitlöksklyftor
- 5 msk kryddor (t ex. basilika, timjan, oregano)
- 110 g fetaost
- 1.5 dl crème fraiche
- 1 krm svartpeppar
- 2.25 dl bulgur
Spenatsallad
- 1/2 gurka
- 50 g baby spenat
- 4 krm olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- Sätt på vatten till bulgur och följ anvisningarna på paketet. Det tar ca. 20 minuter.
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i smör. Lägg över på en tallrik.
- Kärna ur tomaterna och skär i småbitar. Hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i stekpannan och stek tomaterna och vitlök någon minut på mellanvärme. OBS. se upp så att inte vitlöken bränns vid. Blanda ner de hackade kryddorna och den smulade fetaosten och fräs någon minut. Häll ner den stekta kycklingen och blanda i crème fraiche. Puttra i ca 5 min och smaka av med peppar.
- Dela gurkan i mindre bitar och blanda med spenaten. Ringla över olja, salta och peppra.

Tack, du är min inspirationskälla. Låter super gott!